Als je op pad gaat is het altijd fijn om een tussendoortje bij de hand te hebben, die je gemakkelijk in je tas kunt stoppen. Je kunt namelijk niet overal zomaar iets glutenvrij’s vinden. In deze blog vertel ik meer over deze Glutenvrije Fruitreep Schär

In de afgelopen weken heb ik regelmatig geschreven over glutenvrije tussendoortjes om mee te nemen. Zo heeft schreef ik eerder over de Lekker Luchtig Zonnatura repen en de Rocky Rice rijstrepen.

Glutenvrije Fruitreep Schär

Deze fruitrepen zijn verpakt in een doosje met vijf fruitrepen. Een doosje kost € 2,49 en dat betekent dat je per fruitreep €0,50 betaald. Ik heb deze fruitrepen gekocht bij de Jumbo en de Albert Heijn, maar ze zijn ook te koop bij diverse glutenvrije webshops. De fruitrepen zijn glutenvrij, lactosevrij en eivrij.

De glutenvrije fruitreep Schär heeft een fruitige vulling met een vijgen- en pruimenvulling. De fruitreep smaakt zoet, maar dat vind ik erg lekker. Iedere fruitreep bevat slechts 99 kcal en verzadigd voor een prima tijd. Ik vind de reep erg lekker en hij ligt tegenwoordig standaard in mijn tussendoortjes lade.

Ingrediënten Fruitreep Schär

Fruit vulling 56% (glucosestroop, vijgenpasta 30%, suiker, oligofructose siroop, water, stabilisatoren: cellulose, pectine; geconcentreerd pruimensap 2%, voedingszuur: citroenzuur; zuurteregelaaren: natriumcitraat, calciumcitraat; vlierbessen concentraat, natuurlijk aroma), water, maïszetmeel , bruine suiker, palmolie, maïsmeel, SOJAMEEL, maïs crispies (maïsgrutten, suiker, zout) , gemodificeerd tapiocazetmeel, rijstzemelen 1%, SOJAZEMELEN, rijsmiddelen: natriumbicarbonaat, ammoniumbicarbonaat, zout, natuurlijk aroma. Kan sporen bevatten van lupine.

Deze glutenvrije fruitreep Schär is een  van mijn favoriete tussendoortjes op dit moment. Het is een praktisch reepje, omdat je het snel even in je tas kunt stoppen als je weg gaat. Ik zorg er altijd voor dat ik iets glutenvrij’s bij hebt, omdat je nooit weet waar je strand en zo toch voorbereid op pad kunt gaan!

Wat is jouw favoriete glutenvrije tussendoortje?