Gisteren moest ik even een pakketje wegbrengen naar het postkantoor. Ik woon naast een redelijk groot winkelcentrum met een Lidl en een Jumbo. In de Jumbo doe ik altijd een standaard rondje. Ik begin altijd bij de koelvitrine met afgeprijsde versproducten, daarna ga ik altijd bij het glutenvrije vak kijken. Stiekem in de hoop om een nieuwe product of een toevoeging in het assortiment tegen te komen. In de blog van vandaag vertel ik meer over de glutenvrije mini cakes van Jumbo Lekker vrij van Gluten lijn.

Sinds oktober 2019 is Jumbo gestart met een eigen assortiment met glutenvrije producten in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. In een eerdere blog vertelde ik al eerder over de lancering van de nieuwe glutenvrije producten en dat het assortiment in toekomst verder wordt uitgebreid. De glutenvrije digestives zijn overigens mijn favoriete product van de glutenvrije lijn van de Jumbo. In het begin van het jaar werden er al pistolets en meerzaden crackers toegevoegd. Deze week is er een nieuw product bijgekomen, namelijk deze glutenvrije mini cakes! 

Glutenvrije mini cakes van Jumbo Lekker Vrij van Gluten

De glutenvrije mini cakes van Jumbo Lekker Vrij van Gluten zijn natuurlijk te koop bij de Jumbo in Nederland. Ze zijn verpakt per 6 stuks in een handige meeneemverpakking. Op deze manier zijn de mini cakes gemakkelijk mee te nemen naar school, werk of een verjaardagsfeestje. Je hebt dan in ieder geval altijd iets lekkers bij. De prijs mag er ook wezen. Voor de zes cakejes betaal je € 2,29. In verhouding tot andere glutenvrije producten in dezelfde soort zijn ze redelijk betaalbaar. In het product zit de allergeen EI, daarnaast kunnen ze noten bevatten.  Ondertussen staan de glutenvrije mini cakes ook op de website van de Jumbo en zijn ze bestelbaar voor de mensen die online boodschappen doen.

Glutenvrije Mini Cakes
Glutenvrije Mini Cakes
Glutenvrije Mini Cakes

Review: Mini Cakes 

En dan natuurlijk het allerbelangrijkste. Zijn ze ook lekker? Ondertussen heb ik er al twee geproefd, want ik moet ze natuurlijk goed kunnen testen. Over het algemeen zijn ze droger dan een vers gemaakte glutenvrij cake, maar voor een glutenvrije kant-en-klaar cakeproduct is het een lekkere tip. Ik heb namelijk in de afgelopen vijf jaar behoorlijk was smerige cakejes gegeten en deze vind ik zelf erg lekker. Zeker met een kopje koffie, thee of limonade is het goed te doen!

Een groot pluspunt vind ik dat ze in een meeneemverpakking zitten. Als ik wegga dan zorg ik ervoor dat ik altijd iets bij heb dat glutenvrij is. Meestal neem ik de maiswafels mee van de Albert Heijn, maar het is erg lekker om variatie te hebben. Ook is het fijn om mee te nemen op een fietstochtje in combinatie met een glutenvrije picknick, zeker in combinatie met vers fruit!

Wat is jouw favoriete product van de Jumbo Lekker Vrij van Gluten productlijn?

2 Reacties

  1. Hallo, zijn Mini Cakes van Jumbo ook Lactose vrij ???? groetjes: Manfred

    Antwoord
    • Ik zie op de ingrediëntenlijst geen producten van melk en/of lactose. Groetjes, Tessa

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *