Iedereen bijgekomen van Sinterklaasavond? Vandaag heb ik weer een glutenvrije tip voor jullie klaar staan. Al in het begin van mijn glutenvrije dieet kocht ik deze glutenvrije Rijstcrackers bij de Big Bazar. Tegenwoordig zijn ze hier niet meer te koop, maar vandaag vertel ik meer over deze glutenvrije rijstcrackers en waar je deze kan kopen.

Glutenvrije tussendoortjes zijn vaak lastig te vinden. Mijn ervaring met merken als bijvoorbeeld Schär is dat er gelijk 4 tot 5 koekjes per verpakking zit. Dat is voor onderweg erg veel en onnodig. Laatst schreef ik ook een glutenvrije tip over een ander tussendoortje.

Glutenvrije Rijstcrackers

De glutenvrije rijstcracker is een krokante rijstwafel met een gesuikerd laagje over het wafeltje heen. Ik heb deze zak met 12×2 glutenvrije rijstcrackers gekocht bij de Toko in de Markthal voor € 2,25, maar deze zal vast en zeker ook te koop zijn bij de toko bij jou in de buurt. De prijzen zullen ook verschillen, omdat de Markthal over het algemeen duurdere producten heeft vanwege de dure locatie.

Dit zijn de ingrediënten van de glutenvrije rijstcracker: Rijst 51.6%, Palmolie [(bevat Antioxidante (E319)], Suiker, Maiszetmeel, Zout, Smaakversterker (E621), Gelatine.

Zijn de glutenvrije rijstcrackers dan ook echt lekker?

Ik vind deze glutenvrije rijstcrackers ontzettend lekker. Ze zijn gemakkelijk om even in je tas te stoppen om mee te nemen en iedere keer weer een traktatie in mijn broodtrommel. Ze zijn een goede combinatie van zoet en hartig. Voorheen waren ze te koop bij de Big Bazar voor € 1,79, toen kochten we regelmatig een nieuwe zak. Zelf zit er bij ons geen Toko in de buurt, dus komen wij er niet wekelijks of maandelijks. Extra lekker dus als ik ze wel weer eens een keer in huis heb. Ik ben er dol op.

Let op: Niet alle varianten van de ‘rice crackers’ zijn glutenvrij. Er is een pittigere variant, maar in de sojasaus zijn tarwegluten gebruikt en zijn daarom niet geschikt voor het glutenvrije dieet. Altijd de ingedriënten van de verpakking na lezen voor gebruik.

Haal jij wel eens producten bij ‘internationale’ supermarkten, zoals de Toko of de Poolse supermarkt?