Een paar weken geleden kreeg ik van een oud-klasgenootje een berichtje of ik interesse had in een paar glutenvrije producten. Ze was naar de opening geweest van Compleet Glutenvrij in Ridderkerk en deze mix zat in de goodiebag. Helaas mag zij naast gluten ook geen melk en eieren, dus wilde ze de producten aan mij geven. Deze mugcake zat bij de producten en vandaag schrijf ik er een blog over.

Op het moment is het een trend. Mugcakes bij de glutenvolle foodies, maar als glutenvrije foodie kun je meestal niet echt meedoen met voedseltrend. Toen vond ik deze mugcakemix tegen in de goodiebag. Ik was best enthousiast, want ik hou van lekker eten natuurlijk. Naast de mix van de mugcake heb je ook een scheutje melk en wat zonnebloemolie nodig.

Ik begon met 35 gram melk en 25 gram olie, dit roerde ik door elkaar voordat ik de mix van de mugcake erbovenop gooide.. Ik mixte dit met een klein gebakvorkje door elkaar.

Op de verpakking staat dat de mugcake ongeveer 75 s moet op 600 W. Hij is er bij mij dik 2 minuten ingeweest, maar dit kan per magnetron verschillen. Na die twee minuten was hij in ieder geval gaar!

Het is belangrijk dat je de mix in een grote beker doet, want hij groeit tijdens het opwarmen in de magnetron. De mugcake is erg warm als hij uit de magnetron komt en daarom moet je hem ook minimaal 2 minuten laten afkoelen. De cake is luchtig en erg zoet. Ik ben een zoetekauw, dus ik vind het zoete erg lekker. Het nadeel is dat er glutenvrije Tarwezetmeel in zit, voor mij is dat geen probleem, maar voor vele is dit helaas niet te doen. Deze glutenvrije Stracciatella Mugcake zal ik zeker nog eens kopen en ik ben ook erg benieuwd naar de andere varianten.

Heb jij al wel eens een mugcake gemaakt?