In de afgelopen tijd zijn steeds meer merken die chips verkopen overgestapt op glutenvrije ingrediënten. Als je meerdere allergenen hebt, dan kun je vaak nog niet terecht bij de reguliere chipssmaken. Veel smaken bevatten lactose en melk, of wordt er andere ingrediënten in gebruikt waar je gevoelig voor kunt zijn. Vandaag test ik de Poppadoms van het nieuwe merk Uncle Saba’s.

Afgelopen weekend heb ik de producten van Uncle Saba’s Poppadoms ontvangen om een review hierover te schrijven. Ik vind het altijd leuk om nieuwe producten voor mijn blog te mogen testen. Ik mocht drie verschillende smaken testen, waarvan twee zijn gefotografeerd. De eerste waren te snel op en zaten in een klein plastic bakje! Ik heb de smaken Sweet Chili, Naturel en Barbecue geprobeerd.

Uncle Saba’s Poppadoms

Een poppadom is een licht en knapperig zoutje wat oorspronkelijk komt uit India. Uncle Saba’s Poppadoms zijn gemaakt van linzen en zijn op smaak gebracht met zout en specerijen. Het is een nieuw product wat begin dit jaar is geïntroduceerd. Het product is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij, ei-vrij, vrij van transvetten en natuurlijk ook veganistisch.

Het idee achter deze chips is dat je gezond kunt snacken. Nu schrok ik best wel van het kcal aantal evenals de koolhydraten die erin zitten. Ik geloof niet dat deze echt veel gezonder zijn naar gewone aardappelchips. Ze geven wel een gevoel alsof je chips aan het eten bent, maar als vervanging voor een echte ‘chipsjunk’? Dat zijn ze denk ik niet..

Uncle Saba’s Poppadoms Sweet Chili

Sweet Chili is één van mijn favoriete chipssmaken. Ik was dus erg enthousiast dat deze smaak er tussen zat! Deze smaak vond ik best lekker. Bij deze poppadoms proefde je goed de fijne kruidige smaak die sweet chili met zich meeneemt.

Ingrediënten: Linzen, zuiveringszout, rijstmeel, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowan, Sweet chili kruiden (suiker, specerijen, smaakversterkers zoals gistextract, maltodextrine (E1400), natuurlijke kleur zoals paprikaextract, capsicum extract, steviolglycosiden).

Uncle Saba’s Poppadoms Barbecue

Deze smaak vind ik persoonlijk minder. Ik ben geen fan van een barbecue-smaak en ook in deze variant vind ik het niet zo lekker. Als we even mijn persoonlijke smaak weglaten, dan moet ik zeggen dat er wel een duidelijke barbecue-smaak aanzit en dat het dus echt past bij de naam van de chips. Gelukkige zijn andere dol op een barbecue smaakje! LET OP: Deze chips bevat glutenvrij gemaakt tarwezetmeel. Deze tarwezetmeel is niet geschikt voor mensen met een tarwe-allergie.

Ingrediënten: Linzen, palmolie, rijstmeel, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowan, Barbecue kruiden (suiker, smaakversterkers zoals gistextracten+G, glutenvrije TARWE– zetmeel, specerijen zoals uienpoeder, knoflookboeder, natuurlijke kleur zoals paprikaextract.

Waar te koop?

Op dit moment zijn er in Nederland nog geen verkooppunten. Het product is nog ontzettend nieuw en daarom is dit ook een primeur! Maar… Om 12.00 uur (vandaag 6 juni 2018) zal er een winactie online komen op mijn Facebookpagina! Dan kun je zelf kans maken om Poppadoms voor iedereen dat kan al te proeven. Wil je niet zo lang wachten? Stuur een berichtje naar Poppadoms, dat je graag de chips wilt proberen of in je assortiment wilt opnemen!

Ben jij benieuwd naar deze Uncle Saba’s Poppadoms?

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Uncle Saba’s Poppadoms