Het nieuwe jaar komt dichterbij en veel mensen kunnen niet wachten om dit jaar af te sluiten. Er is echt ontzettend veel veranderd in de afgelopen week, maar daar gaan we het vandaag niet over hebben. Vandaag heb ik iets leuks op de planning staan. Een review over een glutenvrij kookboek! In de blog van vandaag lees je een review over het glutenvrije kookboek: Geniet glutenvrij door metzondergluten.com.

In het begin van de maand kreeg ik dit glutenvrije kookboek opgestuurd door metzondergluten.com. Dit is het derde boek wat ze uitgeven, maar stiekem hun eerste echte kookboek. Volledig glutenvrij én vegetarisch. En daar werd ik heel erg enthousaist van. Ik neem mijzelf namelijk iedere keer voor om vaker vegetarisch te eten, maar de meeste dingen vallen dan toch tegen. Dit kookboek helpt mogelijk een handje.

Geniet Glutenvrij; Een compleet vegetarisch kookboek

Ieder jaar neem ik mijzelf voor om geen goede voornemens te nemen én ieder jaar doe ik het toch weer. Voor 2021 is dit onder andere vaker vegetarisch eten. Het glutenvrije kookboek Geniet Glutenvrij is hierbij mogelijk een steuntje in de rug. Ik kreeg dit boek als reviewexemplaar om over te schrijven op Dagelijks Glutenvrij, maar dit heeft verder geen invloed op mijn mening. Eerlijkheid boven alles natuurlijk. Dan gaan we nu weer even terug naar het kookboek, want er val genoeg over te vertellen.

In het kookboek staan in totaal 53 recepten verdeelt over verschillende categorieën, zoals ontbijt, soepen, lunch, diner etc. Waar ik positief verrast over was bruikbaarheid van de recepten… Dit kan ik weer even niet zo goed uitleggen, maar wat ik bedoel: de recepten zijn redelijk normaal. Voor de meeste recepten heb je geen ingewikkelde recepten nodig, of moet je een paar uur voor in de keuken staan. We houden van simpel, snel en lekker!

Geniet Glutenvrij
Glutenvrij kookboek
Vegetarische Bobotie

Review: Hoe bevallen de recepten uit dit kookboek?

Allereerst is het boek ontzettend mooi vormgegeven. Het is een groot hardcover boek met een sterke kaft en dik papier. Overigens is het boek gemaakt van recycled papier en FSC gecerticifeerd. In het boek staat 53 verschillende glutenvrije en vegetarische recepten, daarnaast staan er verschillende verhalen in het boek. Bijvoorbeeld over het indelen van een glutenvrije keuken, maar ook tips voor je moestuin! Een veelzijdig boek met vernieuwende informatie. Het kookboek is te koop voor € 24,95 bij Bol.com en op hun eigen website. Een prima prijs voor zo’n kwalitatief kookboek.

Tot nu toe heb ik twee recepten uitgeprobeerd uit het receptenboek. De vegetarische bobotie en de maisbroodjes. De vegetarische bobotie zag er op het plaatje zo lekker uit, dat ik besloot deze gelijk te maken. De maisbroodjes zijn onderdeel van een recept voor maisbroodjes met pulled jackfruit. Van dit recept heb ik enkel de maisbroodjes getest.

De vegetarische bobotie was echt gemakkelijk om te maken. De meeste ingrediënten had ik al in huis, dus dat scheelde weer in de wekelijkse boodschappen. We hebben het gerecht gegeten mijn z’n drieën. Mijn moeder en ik hebben zitten smullen van het gerecht, terwijl mijn vriend het écht niet lekker vond. Smaken verschillen. Het gerecht mag van ons voor de volgende keer wel iets kruidiger, maar wij zijn ook een beetje verpest door de pepers en kruiden. Voor herhaling vatbaar met onze eigen aanpassing!

De maisbroodjes waren ook zo gemaakt, maar zijn wel echt voor directe consumptie. Wij hebben ze gemaakt in de tafelgrill. In het boek staat ongeveer 6 minuten, maar dat werd bij ons al snel 10 minuten. Dat kan natuurlijk per tafelgrill verschillen.  

 

Geniet Glutenvrij

Eigenlijk ben ik verrassend positief over dit glutenvrije kookboek. Ik heb in de afgelopen 5,5 jaar verschillende boeken verzameld, maar meestal staan er van die onmogelijke recepten in die je nooit ga maken. In dit kookboek staan bruikbare gerechten voor ieder moment. Ik ga er dus ook deze nog wat dingetjes uit maken. De bloemkool met spicy kerriesaus klinkt namelijk erg lekker.  

Welk kookboek is jouw favoriet?