Over de blog

Op 20 juni 2014 schreef ik mijn allereerste blog. Precies een half jaar later kwam ik voor het eerst in aanraking met Coeliakie. Mijn blog veranderde met mij mee. Op Dagelijks Glutenvrij schrijf ik over mijn leven met Coeliakie en deel ik recepten, tips, reizen en meer.

Een meisje en de wens om te schrijven en te creëren

Het is alweer negen jaar geleden dat ik mijn eerste blog schreef op het internet. Ik was 17 jaar oud, studeerde op het mbo voor secretaresse en ik vond creëren, schrijven en internet fantastisch. Ik maakte altijd magazines, beheerde een populaire groep op Hyves, vulde mijn Tumblr met quotes én schreef verhalen. Door mijn blog heb ik echt leren schrijven, want ik ben een laatbloeier. In mijn belangrijkste schooljaren heb ik door omstandigheden een achterstand opgelopen. Op een gegeven moment vond ik rust, kreeg ik zin in school en wilde ik de slimste worden. De slimste ben ik niet geworden, maar ik vind/vond school fantastisch. Ik ben dol op leren, maar ik leer door te doen. Mijn blog heeft mij leren schrijven. Soms nog met taalfoutjes, maar daar werk ik hard aan. Ik kan je bijna alles vertellen over WordPress, webdesign, SEO, advertenties, marketing, sociale media etc. Ik ben een echte content creotor, maar Dagelijks Glutenvrij was niet mijn eerste domein.

Ooit ben ik begonnen, op 20 juni 2014, op een blogspot genaamd: Daily Inception. Dit betekent iedere dag een nieuw begin. Daar geloof ik nog steeds in. Iedere dag is een nieuwe dag om jezelf te kunnen zijn, iedere dag is een nieuwe kans om jouw leven te leiden. Dit was een omni-blog. Een omni-blog is een blog met allerlei onderwerpen. Ik schreef over kleding, make-up, films, boeken, eten en meer. Geen onderwerp was te gek. In december 2014 kwam ik voor het eerst in contact met Coeliakie. En in maart 2015 kreeg ik officieel de diagnose. Mijn blog werd steeds meer een glutenvrije blog. In 2018 ben ik definitief overgestapt op mijn nieuwe domeinnaam: Dagelijks Glutenvrij. 

Over Dagelijks Glutenvrij

Op 29 september 2018 ging ik definitief over op mijn nieuwe domein: Dagelijks Glutenvrij. Van een omni-blog gingen we naar een niche-blog. Dat was even wennen, maar al snel kwamen de ideeën op tafel. Ik ging schrijven over glutenvrije producten, over restaurants die ik had bezocht en startte met het schrijven van recepten. Een glutenvrije blog voor een normaal leven! In de loop der jaren heb ik mogen samenwerken met mooie bedrijven en nieuwe mensen mogen leren kennen. Het meest bijzonder vind ik de foto’s die ik regelmatig krijg in mijn DM op Instagram of Facebook. Van iemand die naar een restaurant is geweest, omdat ze het op mijn blog gelezen hebben of een recept hebben geprobeerd. Dat blijft speciaal.

Op Dagelijks Glutenvrij vind je allerlei artikelen van glutenvrije recepten tot reizen, van glutenvrije tips tot restaurants. Ik vind het belangrijk om persoonlijk te blijven. De tijd te nemen om te reageren en kwalitatieve artikelen te schrijven. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit. Interessante onderwerp. Goed uitgewerkte recepten en mooie foto’s. Ja, dat vind ik belangrijk.

De toekomst

Tegenwoordig werk ik 32 uur en heb ik een grote moestuin. Hierdoor heb ik minder tijd om te werken aan mijn blog. Ondanks dat heb ik veel dromen en wensen voor de toekomst van mijn blog. Ik zou graag kookboeken willen schrijven en een webshop willen starten. Daarnaast zou ik het fantastisch vinden als nog meer mensen mijn blog weten te vinden. Dat mag ik vast wel delen, toch?