Glutenvrije paasproducten bij de Albert Heijn

Le Poole Rimboe Broodmix

Het paasassortiment lijkt ieder jaar wel groter te worden. Waarbij ik eerder het idee had om de glutenvrije paasproducten van alle winkels in één artikel te schrijven bleek dit halverwege een onbegonnen zaak. Er is gewoon teveel aanbod én dat is enigszins goed nieuws! Als je glutenvrij moet eten, dan is het heerlijk om keuze te hebben uit verschillende producten. Helaas zijn veel producten met chocolade én dat is als je geen lactose eet een beetje lastiger. In het artikel van vandaag lees je over de glutenvrije paasproducten van de Albert Heijn!

Update: 04 maart 2023

Naar mijn mening is de Albert Heijn één van de supermarkten met het ruimst assortiment aan glutenvrije producten, zowel reformproducten als ‘gewone’ boodschappen. Steeds meer producten met tarwe worden vervangen met glutenvrije alternatieven. Het glutenvrije paasassortiment van de Albert Heijn is ook best ruim én daarom heb ik dit artikel opgedeeld in meerdere stukjes. Daarnaast heb ik vooral de zoetige/ speciale producten uitgelicht. Producten als luxe ham heb ik weggelaten uit dit artikel. 

Een kleine disclaimer: De producten die in dit artikel worden genoemd zijn producten van de ‘gewone’ paasafdeling. De producten zijn voorzien van het bekende ‘glutenvrij’ logo van de AH, maar heeft geen officieel glutenvrij logo. Sommige producten zijn niet voorzien van het logo, maar zijn volgens de ingrediënten wel glutenvrij. En daarbij zitten er ook producten bij met een ‘sporen van’ aanduiding. Iedereen mag hierin zijn eigen keuzes maken.

Daarnaast zijn alle producten voorzien van affiliatelinks. Dit betekent dat als je op een product klikt én vervolgens een bestelling plaats bij de AH, dan ontvang ik hier een kleine bijdrage over. Geen paniek, dit kost jou helemaal niks. 

Glutenvrije paasproducten: AH Excellent

Laten we beginnen met de glutenvrije producten uit het AH Excellent assortiment. Dit assortiment moet ‘zogenaamd’ het luxere assortiment van de Albert Heijn uitstralen. Een extra luxe voor de feestdagen. Het assortiment heeft een ruim aanbod aan chocolade en snoepgoed. Ik was eerlijk gezegd erg verrast door de hoeveelheid keuzes en mogelijkheden. De glutenvrije paasproducten die nu online staat

*Advertentie*

 

Artikel gaat verder onder de advertentie

*Advertentie*

Merkassortiment Pasen

Steeds meer bekende merken introduceren een paascollectie, zoals KitKat, Tony’s etc. Deze producten zijn onder andere te koop bij de Albert Heijn, maar je zult ze vast ook op andere plekken tegenkomen. De paashaasjes van KitKat zijn bijvoorbeeld ook bij de Action te koop. Twee jaar geleden schreef ik al eens een blog over deze lekkere paashaasjes. In deze sectie neem je ik mee welke opties glutenvrij zijn! 

Glutenvrije paaseieren

In mijn jeugd waren er een aantal soorten paaseitjes: melk, wit, puur en gevuld. Tegenwoordig zijn er ontiegelijk veel smaken te verzinnen waar ze tegenwoordig paaseieren van maken. Alleen maar leuk, maar mijn favoriet blijft écht witte chocolade eitjes… Hieronder een overzicht van de glutenvrije soorten, die je kunt kopen bij de Albert Heijn.

 1. Delicata Paaseitjes wit
 2. Delicata Paaseitjes melk
 3. Delicata Paaseitjes puur
 4. Delicata Paaseitjes melk-wit-puur-mix
 5. Delicata Paaseitjes mix gevuld melk, puur, wit
 6. Delicata Paaseitjes advocaatsmaak puur gevuld
 7. Delicata Paaseitjes praline crunch melk gevuld
 8. Delicata Paaseitjes mokka melk gevuld
 9. Delicata Paaseitjes hazelnoot mix melk, puur, wit
 10. Delicata Paaseitjes karamel zeezout melk gevuld
 11. Delicata Paaseitjes Praline wit gevuld
 12. Delicata Paaseitjes gevuld wit pistache praliné
 13. Delicata Paaseitjes gevuld melk pecan karamel
 14. Delicata Paaseitjes gevuld melk chocomousse crisp
 15. Delicata Paaseitjes melk crispy pindakaas
 16. Delicata Paaseitjes gevuld melk zachte karamel
 17. Delicata Paaseitjes gevuld wit amandel praliné
 18. Delicata Paaseitjes gevuld puur karamel espresso
 19. AH Chocolade eitjes melk
 20. AH Chocolade eitjes assorti melk wit puur
 21. AH Chocolade eitjes wit
 22. AH Chocolade eitjes puur
 23. AH Chocolade eitjes praliné melk wit puur

 Ik ben verbaasd in de hoeveelheid aan glutenvrije mogelijkheden er zijn binnen het assortiment van de paaseieren. Enkele soorten zijn niet glutenvrij, maar het overgrote gedeelte wel! Ik vind dat een goede voorruitgang! Helaas staan er momenteel op de website geen vegan/melkvrije opties. Op de pure chocolade na, die is meestal vrij van melk.

De lekkerste producten voor een glutenvrije paasbrunch

Natuurlijk zijn al die paaseieren en chocolade te lekker om te laten staan. Voor ons is een echte paasbrunch niet weg te denken. Om je te inspireren voor de paasbrunch heb ik een aantal lekkere producten op een rijtje gezet! Sommige zijn standaard glutenvrij, zoals de plantaardige spread en eieren. De producten dienen vooral als inspiratie voor je boodschappenlijstje!

*Advertentie*

Artikel gaat verder onder de advertentie

*Advertentie*

Nog meer glutenvrije paasproducten…

Het is goed mogelijk dat de Albert Heijn de komende tijd zijn assortiment aan glutenvrije paasproducten nog verder uitbreidt. Op deze informatie moeten we allebei nog even wachten. Dit artikel heb ik op eigen initatief geschreven en niet samen met de Albert Heijn. Ik moet dus ook wachten tot we allemaal meer horen! Ik ben benieuwd of er weer glutenvrij paasbrood en suikerbrood verkrijgbaar is. Zodra er toevoegingen zijn, dan deel ik deze natuurlijk graag!

Welk paasproduct wil jij graag uitproberen?