
Begin met het maken van de heerlijke kaneelroom. Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur. Terwijl de melk verwarmt, meng je in een aparte kom de eidooiers met de suiker, de glutenvrije bloem en een flinke theelepel kaneel. Giet langzaam de verwarmde melk in het eidooiermengsel terwijl je goed blijft roeren.
Giet het mengsel terug in het steelpannetje en breng het al roerend aan de kook. Maak je geen zorgen als het licht begint te schuimen; blijf gewoon goed roeren totdat het mengsel weer glad is. Laat het mengsel indikken tot de gewenste dikte is bereikt en laat het vervolgens afkoelen op een ondiep bord in de koelkast.
Let op: Het maken van kaneelroom kan een uitdagend proces zijn, maar wees niet ontmoedigd als het mengsel begint te schuimen. Blijf gewoon roeren totdat het dik en plakkerig wordt.
Schil de Elstar appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met een snufje kaneel en een handje rozijnen. Leg dit mengsel even opzij.
In een aparte kom, mix je de suiker en de roomboter tot een romig beslag. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
Voeg de glutenvrije bloem en het bakpoeder toe aan het beslag en mix gedurende 5 minuten tot je een luchtig beslag hebt.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de randen van de vorm goed in.
Giet het cakebeslag in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Haal de kaneelroom uit de koelkast en bestrijk de bovenkant van het cakebeslag volledig met de heerlijke room.
Strooi het appelmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de cake.
Bak de glutenvrije appelcake met kaneelroom gedurende 60 minuten op 180ºC, of totdat deze gaar en goudbruin is. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen voordat je ervan geniet.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin met het maken van de heerlijke kaneelroom. Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur. Terwijl de melk verwarmt, meng je in een aparte kom de eidooiers met de suiker, de glutenvrije bloem en een flinke theelepel kaneel. Giet langzaam de verwarmde melk in het eidooiermengsel terwijl je goed blijft roeren.
Giet het mengsel terug in het steelpannetje en breng het al roerend aan de kook. Maak je geen zorgen als het licht begint te schuimen; blijf gewoon goed roeren totdat het mengsel weer glad is. Laat het mengsel indikken tot de gewenste dikte is bereikt en laat het vervolgens afkoelen op een ondiep bord in de koelkast.
Let op: Het maken van kaneelroom kan een uitdagend proces zijn, maar wees niet ontmoedigd als het mengsel begint te schuimen. Blijf gewoon roeren totdat het dik en plakkerig wordt.
Schil de Elstar appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met een snufje kaneel en een handje rozijnen. Leg dit mengsel even opzij.
In een aparte kom, mix je de suiker en de roomboter tot een romig beslag. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
Voeg de glutenvrije bloem en het bakpoeder toe aan het beslag en mix gedurende 5 minuten tot je een luchtig beslag hebt.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de randen van de vorm goed in.
Giet het cakebeslag in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Haal de kaneelroom uit de koelkast en bestrijk de bovenkant van het cakebeslag volledig met de heerlijke room.
Strooi het appelmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de cake.
Bak de glutenvrije appelcake met kaneelroom gedurende 60 minuten op 180ºC, of totdat deze gaar en goudbruin is. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen voordat je ervan geniet.