Print Options:

Glutenvrije bananenbrood

Yields15 ServingsPrep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr

Glutenvrije bananenbrood

 350 g rijpe bananen
 3 eieren
 1 tsp vanille extract
 100 g amandelmeel
 150 g glutenvrije bloem (bijv. Schär Mix C)
 1 tsp bakingsoda
 1 tsp bakpoeder
 zout
1

Prak 350 gram bananen (ongeveer 3 a 4 bananen) tot een papje. Zet de mixer aan en voeg één voor één de eieren toe. Voeg ook het vanille extract toe.

2

Voeg 150 gram glutenvrije bloem, 100 gram amandelmeel, een snuf zout, 1 theelepel bakingsoda en 1 theelepel bakpoeder toe. Mix het beslag ongeveer 8 minuten.

3

Bekleed een cakeblik met bakpapier en vet de randjes goed in met plantaardige boter. Doe het beslag in het cakeblik en bak het glutenvrije bananenbrood in 45 minuten op 180 graden gaar.

Nutrition Facts

Servings 15