Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een springvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pan of in de magnetron. Verkruimel de glutenvrije koekjes. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes en roer goed om. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
Klop in een grote kom de roomkaas, crème fraîche en suiker tot een luchtig beslag op een lage snelheid. Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft kloppen. Voeg vervolgens de eidooier, glutenvrije bloem, citroenrasp en citroensap toe. Roer kort door tot alles goed gemengd is.
Giet het cheesecakebeslag over de koekbodem in de springvorm. Bak de cheesecake gedurende 60 minuten op 180 graden Celsius in de voorverwarmde oven.
Na het bakken, laat de cheesecake nog een uur in de oven staan met de deur op een kier om rustig af te koelen.
Eenmaal afgekoeld, zet de cheesecake in de koelkast om volledig op te stijven. Cheesecake wordt vaak nog smakelijker als deze een dag later wordt geserveerd. Wij vinden hem zelfs na twee dagen nog lekkerder!!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een springvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pan of in de magnetron. Verkruimel de glutenvrije koekjes. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes en roer goed om. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
Klop in een grote kom de roomkaas, crème fraîche en suiker tot een luchtig beslag op een lage snelheid. Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft kloppen. Voeg vervolgens de eidooier, glutenvrije bloem, citroenrasp en citroensap toe. Roer kort door tot alles goed gemengd is.
Giet het cheesecakebeslag over de koekbodem in de springvorm. Bak de cheesecake gedurende 60 minuten op 180 graden Celsius in de voorverwarmde oven.
Na het bakken, laat de cheesecake nog een uur in de oven staan met de deur op een kier om rustig af te koelen.
Eenmaal afgekoeld, zet de cheesecake in de koelkast om volledig op te stijven. Cheesecake wordt vaak nog smakelijker als deze een dag later wordt geserveerd. Wij vinden hem zelfs na twee dagen nog lekkerder!!