Als er iets is wat ik altijd ontzettend lekker vond, dan waren het wel kipnuggets. Of het nu kipnuggets van de snackbar waren of van die kleffe kipnuggets van de McDonalds waren, ik was er dol op. Glutenvrije Kipnuggets vind ik wel aardig. De Lidl heeft in de glutenvrije week wel lekkere, maar echte zelfgemaakte kipnuggets dat is natuurlijk wel ontzettend lekker. In het recept van vandaag vertel ik hoe je deze glutenvrije kipnuggets maak!

Dit recept is zowel glutenvrij, als lactosevrij. Dit is niet het meest gezonde recept, maar wel een ontzettende lekkere traktatie. Ik heb ze al voor verschillende mensen gemaakt en ze zijn er van overtuigd. Dit zijn ontzettend lekkere kipnuggets!

Benodigdheden Glutenvrije Kipnuggets

Recept voor zes personen:

  • 600 gram kipfilet
  • kipkruiden
  • 100 gram glutenvrije bloem/ zelfrijzend bakmeel
  • minimaal 200 gram cornflakes
  • 3 eieren
  • 1 liter zonnebloemolie óf een fituurpan

Met 600 gram kipfilet heb je ruim voldoende voor zes personen. Gemiddeld gebruik je 100 gram kipfilet per persoon. De kip is veel lekkerder als je hem kruid met kipkruiden. Deze kipkruiden van Kania is glutenvrij en te koop bij de Lidl. De kipkruiden zijn ook lactosevrij. Voor de cornflakes heb ik gebruik gemaakt van de cornflakes van het Vrij van Glutenmerk van de Albert Heijn. Deze is glutenvrij en lactosevrij.

Glutenvrije Kipnuggets

Bereiding Glutenvrije Kipnuggets

Stap 1: Snijd de kipfilet in platte kleinere stukjes. Kruid deze kipstukjes naar smaak met kipkruiden.

Stap 2: Verkruimel in een schaal cornflakes tot half grove paneermeel. Gooi in een aparte schaal de glutenvrije bloem en klust 3 eieren in een ander apart schaaltje.

Glutenvrije Kipnuggets

Stap 3: Bekleed alle kanten van de kip met de glutenvrije bloem. Leg het kipstukje vervolgens in het eimengsel en zorg ervoor dat het complete kipstukje is bedekt met ei. Vervolgens leg je het kipstukje in de cornflakes en bekleed je het geheel ermee.

Stap 4: Giet 1 liter zonnebloemolie in een pan en laat deze goed warm worden. Je kunt dit testen door een stukje cornflakes in de pan de gooien. Wanneer deze gaat sudderen is de pan warm. Dan kun je kipnuggets bruin bakken.

Let op: Het vet kan snel te warm worden, dan verbranden de kipnuggets te snel en wordt de binnenkant niet goed gaar. Let er dus op dat de olie niet te warm wordt.

Het was alweer een tijdje geleden, dat ik deze kipnuggets heb gemaakt! Ze worden natuurlijk in vet gebakken en daarom niet altijd de meest verstandige keuze. Gelukkig hoeven we niet altijd gezond te eten en mogen we ook wel eens wat lekkers!

Lees ook:

Recept | Glutenvrije kipsalon

Glutenvrij uit de Airfryer

Wat is jouw favoriete glutenvrij snack?