Haal de kipfilet uit de verpakking. Snijd met een mes de kipfilet in platte kleine stukjes. Kruid de kip naar smaak met kipkruiden. Laat de kip even 10 - 15 minuten rusten, zodat de kruiden kunnen intrekken.
Je hebt drie verschillende schaaltjes nodig. Verkruimel in de eerste schaal de cornflakes tot half grof paneermeel. In de tweede schaal weeg je ongeveer 100 gram bloem af. In de derde schaal roer je drie eieren.
Pak het schaaltje met de kip erbij. Begin met een stuk je kip en bekleed alle kanten met glutenvrije bloem. Vervolgens gaat dit stukje in de ei en als laatste in de cornflakes. Herhaal dit met alle kipstukjes.
Giet 1l zonnebloemolie in een braadpan en laat deze goed warm worden. Je kunt de temperatuur testen door een stukje cornflakes in de pan te gooien. Deze gaat dan sudderen. Als de pan warm is kun je voorzichtig alle kip gaan bakken. Let goed dat de olie niet te warm wordt. Je kunt natuurlijk ook de frituurpan gebruiken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Haal de kipfilet uit de verpakking. Snijd met een mes de kipfilet in platte kleine stukjes. Kruid de kip naar smaak met kipkruiden. Laat de kip even 10 - 15 minuten rusten, zodat de kruiden kunnen intrekken.
Je hebt drie verschillende schaaltjes nodig. Verkruimel in de eerste schaal de cornflakes tot half grof paneermeel. In de tweede schaal weeg je ongeveer 100 gram bloem af. In de derde schaal roer je drie eieren.
Pak het schaaltje met de kip erbij. Begin met een stuk je kip en bekleed alle kanten met glutenvrije bloem. Vervolgens gaat dit stukje in de ei en als laatste in de cornflakes. Herhaal dit met alle kipstukjes.
Giet 1l zonnebloemolie in een braadpan en laat deze goed warm worden. Je kunt de temperatuur testen door een stukje cornflakes in de pan te gooien. Deze gaat dan sudderen. Als de pan warm is kun je voorzichtig alle kip gaan bakken. Let goed dat de olie niet te warm wordt. Je kunt natuurlijk ook de frituurpan gebruiken.