Een paar weken geleden deelde ik een lekker soeprecept voor Glutenvrije Tomatensoep, vandaag heb ik weer een lekker soep recept online staan. Namelijk een recept voor glutenvrije kippensoep. Deze soep is eenvoudig te maken en waarschijnlijk een soep die het hele gezin lust. Vandaag een recept voor Glutenvrije Kippensoep!

Deze soep is gemaakt zoals mijn moeder hem altijd maakt. Sinds kort eten wij bijna iedere week in het weekend een lekker soepje, omdat soep lekker en gezond is en ook goed in onze levenswijze past. Helaas zijn veel kant-en-klare soepen niet glutenvrij en daarom moeten de soepen bijna altijd vers gemaakt worden! Gelukkig is een soep vers maken ook veel gezonder!

Ingrediënten voor twee personen (1 liter soep)

  • 2 kippenpoten of 4 drumsticks
  • 12-15 cm prei
  • 1/2 winterpeen
  • 1 Laurierblad
  • 1 Kruidenbuiltje voor kippenbouillon (Honig)
  • 2 tuinkruidenbouillonblokjes (glutenvrij)
  • 50 gram glutenvrije vermicelli
  • Selderijblad en peterselie
  • Peper

Voor de kruidenbuiltjes gebruiken we die van Honig. Ze lijken op theezakjes en zijn te koop bij de gewone supermarkten. We gebruiken de tuinkruidenbouillonblokjes van de Aldi, maar die van de Lidl zijn ook glutenvrij. De glutenvrije vermicelli gebruiken wij van Schär, je kunt ook die van Peak’s gebruiken. Geen fan van een kruidige soep? Kies er dan voor om 1 tuinkruidenbouillonblokje te gebruiken. De soep voor vier personen maken? Gewoon de ingrediënten verdubbelen!

Bereiding Glutenvrije Kippensoep

Stap 1: Zet de twee kippenpoten zonder vel op met 1,25 liter water en breng het aan de kook

Stap 2: Zodra het water met de kippenpoten kookt, het schuim van het water eraf scheppen.

Stap 3: Was de winterpeen en prei en snijdt deze in grote stukken. Voeg deze vervolgens toe in de pan.

Stap 4: Voeg hierbij een laurierblad en hang het kruidenbuiltje van Honig in de pan.

Stap 5: Zet het vuur laag en laat in ongeveer een uur de kippenpoten in de bouillon goed gaar worden.

Stap 6: Haal de kippenpoten uit de bouillon en pluk het vlees van de botten.

Stap 7: Nu haal je de stukken groenten, het laurierblad en het kruidenbuiltje uit de pan.

Stap 8: Voeg nu de kruidenbouillonblokjes en de glutenvrije vermicelli toe aan de bouillon.

Stap 9: Doe de kip terug in de pan en laat deze een minuut of tien zachtjes koken in de bouillon, totdat de vermicelli gaar is.

Stap 10: Roer er op het laatst wat selderijblad, peterselie en peper door.

Toelichting

Maak de soep lekker af met een glutenvrije pistolet met kruidenkaas of roomkaas. De soep is het allerlekkerste als je deze een dag van tevoren maakt, zodat de smaak lekkerder wordt!

Wat is jouw favoriete soep?