AuteurTessa van VerkCategorieMoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten8 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 30 minuten
Koekbodem
 125 g glutenvrije speculaas
 1 eetlepel speculaaskruiden
 1 eetlepel suiker
 75 g roomboter
Kwarkvulling
 250 g bramen
 100 g suiker
 6 blaadjes gelatine
 200 ml slagroom
 500 g kwark
1

Neem ongeveer 250 gram bramen, was ze goed en bestrooi met ongeveer 40 gram suiker. Doe de bramen in een schaaltje of bakje en zet apart. Zorg ervoor dat je het vrijgekomen vocht opvangt; dit heb je later nodig.

2

Verkruimel 125 gram glutenvrije speculaasjes en meng deze met een eetlepel speculaaskruiden en een beetje suiker. Smelt wat roomboter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen lichtjes in. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

3

Week ongeveer 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met ongeveer 50 gram suiker en zet apart. Roer 500 gram kwark los in een andere kom.

4

Verwarm een pannetje op het vuur. Prak de bramen en zeef ze, zodat het vocht in het pannetje terechtkomt. Voeg de gezeefde bramen toe aan het kwarkmengsel. Als je niet genoeg vocht hebt, voeg dan één of twee eetlepels water toe om minimaal 5 eetlepels vloeistof te hebben. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan het pannetje. Roer met een garde tot de gelatine volledig is opgelost.

5

Voeg het gelatinemengsel langzaam toe aan de kwark en meng goed met een garde. Voeg vervolgens de slagroom voorzichtig, lepel voor lepel, toe aan het kwarkmengsel.

6

Giet het kwarkmengsel in de springvorm en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

Koekbodem
 125 g glutenvrije speculaas
 1 eetlepel speculaaskruiden
 1 eetlepel suiker
 75 g roomboter
Kwarkvulling
 250 g bramen
 100 g suiker
 6 blaadjes gelatine
 200 ml slagroom
 500 g kwark

Aanwijzingen

1

Neem ongeveer 250 gram bramen, was ze goed en bestrooi met ongeveer 40 gram suiker. Doe de bramen in een schaaltje of bakje en zet apart. Zorg ervoor dat je het vrijgekomen vocht opvangt; dit heb je later nodig.

2

Verkruimel 125 gram glutenvrije speculaasjes en meng deze met een eetlepel speculaaskruiden en een beetje suiker. Smelt wat roomboter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen lichtjes in. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

3

Week ongeveer 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met ongeveer 50 gram suiker en zet apart. Roer 500 gram kwark los in een andere kom.

4

Verwarm een pannetje op het vuur. Prak de bramen en zeef ze, zodat het vocht in het pannetje terechtkomt. Voeg de gezeefde bramen toe aan het kwarkmengsel. Als je niet genoeg vocht hebt, voeg dan één of twee eetlepels water toe om minimaal 5 eetlepels vloeistof te hebben. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan het pannetje. Roer met een garde tot de gelatine volledig is opgelost.

5

Voeg het gelatinemengsel langzaam toe aan de kwark en meng goed met een garde. Voeg vervolgens de slagroom voorzichtig, lepel voor lepel, toe aan het kwarkmengsel.

6

Giet het kwarkmengsel in de springvorm en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Notes

Glutenvrije kwarktaart met bramen