Het is op en top herfst! Heerlijk in de avonduren zitten op de bank met een kop thee en een lekkere dekentje. Ik ben dol op dit seizoen. Waar ik ook dol op ben is lekker eten. Op het moment ben ik ontzettend dol op glutenvrije pannenkoeken. Vandaag deel ik een heerlijke variatie, namelijk de glutenvrije pannenkoek met warme appel.

In oktober deel ik de hele maand heerlijke recepten met appels erin! Ik ben namelijk ontzettend dol op appels! De meeste verrukkelijke combinatie blijft toch appel met kaneel. En dat samen op een pannenkoek? Dat moet wel een succes zijn!

Ingrediënten Glutenvrije pannenkoek met warme appel

Het recept van de glutenvrije pannenkoeken uploadde ik afgelopen maand op mijn blog! Voor twee personen/twee pannenkoeken heb je aan één Elstar appeltje genoeg.

Bereiding Glutenvrije pannenkoek met warme appel

Stap 1: Bereid de pannenkoeken volgens recept.

Stap 2: Snijd de appel in kleine stukjes. Bestrooi deze met wat (bruine) suiker en rozijnen in een klein (oven)schaaltje.

Stap 3: Verwarm de appel in 3 minuten op 900 W in de magnetron en hussel tussendoor het appelmengsel een keer goed door.

Stap 4: Laat de appel een beetje afkoelen. Leg een pannenkoek op een bord en verdeel de helft van de appel over de pannenkoek. Rol vervolgens de pannenkoek en bestrooi deze eventueel nog met wat poedersuiker.

Tip: Het is het lekkerste als de pannenkoek nog een beetje warm is.

Dit is een ontzettend lekker dessert om jezelf of je gezin lekker mee te verwennen. Het lijkt een beetje op een appeltaart in een pannenkoek.

Glutenvrije pannenkoeken eten op pad? Bij deze twee restaurants heb ik met veel plezier glutenvrije pannenkoeken gegeten!

Nog meer dessert tips?

Wat is jouw favoriete dessert in de herfstmaanden?