Sinds ik mijn levensstijl heb aangepast ben ik ook steeds meer dingen gaan proeven, met een positief resultaat. Er zijn dingen die ik jaren niet heb willen en kunnen eten. Omdat ik gezonder wil leven, hoort daar ook een gezondere voeding bij. Thuis zijn we aan het experimenteren met soepen, omdat ik nooit echt een soepenmens geweest ben. De glutenvrije tomatensoep was natuurlijk de eerste soep die aan bod kwam bij dit ‘experiment’ en bovenverwachtingen in vond ik deze soep lekker.  Vandaag deel ik met jullie het recept van Tomatensoep, zoals mijn moeder hem altijd maakt!

Het recept is glutenvrij en gemaakt zoals mijn moeder hem altijd maakt! Wij hebben de bouillonblokjes van de Aldi. Glutenvrije vermicelli is te koop bij reformwinkels en soms bij de supermarkt. De gehaktkruiden is gekocht bij de Lidl. De rest is vaak van nature al glutenvrij. Het recept stond al eerder online, maar er waren wat complicaties in de blogpagina. Vandaar nogmaals! De glutenvrije tomatensoep.

Ingrediënten glutenvrije tomatensoep

  • 500 gram Roma Tomaten in kleine stukjes
  • 3/4 el Olijfolie
  • 100 gram Uien gesnipperd
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 klein blikje Tomatenpuree
  • 1 Laurierblad
  • 2 Tuinkruiden Bouillonblokjes (glutenvrij)
  • 4 dl Water
  • 150 gram Rundergehakt
  • Gehaktkruiden (glutenvrij)
  • 25 gram Vermicelli (glutenvrij)
  • 1 flinke el Basilicum (gedroogde)

Bereiding Glutenvrije Tomatensoep

Stap 1: Bak de gesnipperde uien samen met de geperste knoflook in de olijfolie zachtjes enkele minuten aan.

Stap 2: Voeg nu de tomatenpuree hierbij en bak dit nog even mee.

Stap 3: Voeg nu het laurierblaadje en de in kleine stukjes gesneden tomatenblokjes toe en laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen.

Stap 4: Terwijl dit staat te pruttelen kun je de rundergehakt kruiden en hier kleine balletjes van draaien.

Stap 5: Haal het laurierblaadje nu even uit de pan en pureer het ui/tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde massa.

Stap 6: Doe het laurierblaadje terug in de pan en voeg nu 4 deciliter water en de 2 verkruimelde tuinkruidenbouillonblokjes toe en laat dit aan de kook komen.

Stap 7: Nu de gehaktballetjes en vermicelli toevoegen en het geheel 15 minuten zachtjes door laten koken.

Stap 8: Maak de soep op smaakt met wat basilicum en eventueel wat peper.

De soep is goed te eten als voorgerecht, maar wij eten hem altijd als hoofdgerecht met een glutenvrij stokbroodje en natuurlijk een beetje roomkaas! De soep is een dagje later nog lekkerder! Op Daily Inception staan nog meer lekkere soeprecepten, die allemaal glutenvrij zijn. Bekijk deze recepten hier.

Dat is jouw favoriete soep?