In de winter heb ik altijd trek in ovenschotels. Het recept wat ik vandaag voor jullie heb op mijn blog is een gerecht wat wij al jaren eten. Het is een ovenschotel, die zowel in de zomer als in de winter een groot favoriet is. Vandaag deel ik het recept voor een Spinazie-Aspergeschotel, zoals wij hem al jaren eten!

Eigenlijk ben ik niet de grootste spinazie-monster. Tenminste, ik word niet heel enthousiast van verse spinazie, terwijl ik de spinazie uit de diepvries heerlijk vind! Dat heb ik wel vaker met groentes, dat ik ze uit de diepvries veel lekkerder vind dan vers of uit een pot. Asperges zitten ook in dit gerecht! Deze vind ik dan weer het lekkerste uit een potje. Terwijl verse asperges ook lekker zijn hoor, alleen wat beperkter verkrijgbaar. Dit recept is voor twee personen!

Ingrediënten Glutenvrije Spinazie-Aspergeschotel

  • 1 pot asperges
  • 450 gram ontdooide spinazie
  • 100 gram hamblokjes
  • 225 gram verse aardappelpuree
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Materialen: Ovenschaal

 

Bereiding Glutenvrije Spinazie-Aspergeschotel

Stap 1: Kook de eieren in 7 á 8 minuten hard.

Stap 2: Snijd de asperges in stukjes van circa 3 cm en verdeel deze samen met de hamblokjes over de bodem van de ovenschaal.

Tip: Je kunt hamblokjes gewoon kopen in de supermarkt, maar je kunt ook plakjes ham in reepjes snijden. Dat heb ik zelf gedaan, dit keer.

Stap 3: De ontdooide en uitgelekte spinazie verdeel je over de hamblokjes en asperges in de ovenschaal.

Stap 4: Strooi wat nootmuskaat, peper en zout over de spinazie heen. Snijd de eieren in plakjes en verdeel deze over de spinazie.

Stap 5: Verdeel nu de aardappelpuree over het geheel. Verspreid de geraspte kaas over het gerecht en plaats de ovenschotel 30 minuten op 200ºC in de oven.

Eet jij graag ovenschotels?