Een glutenvrije vegetarische burger vinden is best een uitdaging. Uberhaupt is het lastiger om glutenvrij & vegetarische producten te vinden in de supermarkt. Er wordt vaak tarwe gebruikt om vegetarische producten te binden, maar dat is natuurlijk niet glutenvrij. Gelukkig is er de glutenvrije mix van Boekoeloekoe! In de blog van vandaag vertel ik je graag meer over deze interessante mix voor glutenvrije vegetarische burgers met een interessante naam.

Maak zelf een glutenvrije vegetarische burger met de Boekoeloekoe mix

Ongeveer twee maanden geleden had ik voor het eerst contact met de maker van de Boekoeloekoe mix. Een gekke naam, maar helemaal geen gek product. De Boekoeloekoe mix is namelijk een mix waarbij je zelf glutenvrije vegetarische burgers kan maken. Een verantwoord product vrij van E-nummers, kunstmatige toevoegingen en vrij van soja. Je maakt deze vegetarische burgers zelf door verse ingrediënten toe te voegen, zoals kaas, melk en eieren. Daarnaast is het product gemaakt van glutenvrije havermout en zit het boordevol voedingsvezels. De glutenvrije Boekoeloekoe mix is te bestellen op de website van Boekoeloekoe en kost € 3,75. Een zakje van 80 gram is genoeg voor vier glutenvrije vegetarische burgers. Deze glutenvrije mix is ook te bestellen bij de Jumbo.

Boekoeloekoe Mix
glutenvrije vegetarische burger

Review: Boekoeloekoe mix

Hoe bevalt de glutenvrije mix van Boekoeloekoe? Allereerst moet ik toegeven dat ik een beetje sceptisch was over dit product. Mijn ervaringen in de glutenvrije & vegetarische wereld zijn nog niet echt fantastisch. Het is lastig om als glutenvrije eter vegetarische producten te krijgen. Vegetarische producten bevatten heel vaak tarwe en daarom kies ik al snel voor een dierlijk product. Sinds kort zijn we veel meer aan het oriënteren naar de mogelijkheden en worden we keer op keer verrast door de kwaliteit van producten. Dat was een aantal jaren geleden echt wel anders.

De Boekoeloekoe mix heeft mij verrast. Ik had nooit verwacht dat een zakje havermout met kruiden zoveel smaak aan een vegetarische burger kon geven. Het product was gemakkelijk te maken. Het moest even rusten. Echt een burger om te kneden is het niet echt, maar met twee lepels lukt het prima om een burger in de pan te creëren. Wij hebben de burgers gebakken in de pan, maar volgens de verpakking kan het ook in de frituur of de oven. Al met al ben je ongeveer 30 minuten bezig met voorbereiden, rusten en bakken. Wij hebben de burger gegeten met een salade, maar je kan natuurlijk ook een broodje vegaburger eten. Dat gaan we de volgende keer proberen.

Persoonlijk staat deze glutenvrije vegetarische burger in mijn top-3 van lekkerste vegaburgers die glutenvrij zijn. Dit is een blijvertje.

Eet jij wel eens vegetarisch?

Meer glutenvrij & vegetarisch?

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *